Aby skorzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo. [x] ===>>> TUTAJ <<<=== Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! ;-)
1. Najważniejszy jest Regulamin główny Boarda, a szczeg.pkt 1.3
2. Linki (bez wyjątku) kodujemy wyłącznie w tagu hide!
3. Zakaz używania w treści postu funkcji Size!
Nie używamy grafiki i kolorów, za wyj. koloru czerwonego, który może być
użyty w wyj. przypadkach jako kolor ostrzeg. - informacyjny.
4. RWD podany jest na przykładzie poddzialu "Filmy"..ale główne jego zasady
obowiązują w całym dziale "Download"...
Wyjątek: ew. dodatkowe pkt. opracowane przez M-poddziału!
II - Relacja kodowania Linków:
Linki kodujemy tylko i wyłącznie w tagu HIDE.
Kod:
[hide]link[/hide]
W HIDE linki się nie skracają i są klikalne.
III - Zakładanie nowych tematów:
1. Nowy Temat zakładamy wyłącznie po sprawdzeniu
w funkcji SZUKAJ..czy już go przypadkiem nie ma....żeby uniknąć dubla!
2.Nowy Temat powinien tak wyglądać:
2a. W 1 - Linijce : Temat...tylko nazwa filmu z rokiem produkcji.
Jeżeli to Temat w dziale z napisami..to tytuł org. z przodu..
a ew. polski z tyłu...czyli:
I Am Legend - Jestem legendą (2007)
A jeżeli w dziale z Lektorem (dubb.) PL...dokładnie odwrotnie:
Jestem legendą - I Am Legend (2007)
Zapewni to łatwość wyszukiwania w SZUKAJCE
2b. W 2 -Linijce : Opis tematu..powinna być podana jakość..gatunek
i ew. skrót(y) serwera(ów) UP..czyli:
DVDScr Akcja Horror Dramat RS (MU FF..lub inne serwery UP)
2c. W oknie głównym:
Okładka (w miarę możliwości)
Opis Filmu
Ew. dane Filmu
Powtórka pełnej nazwy Filmu rok prod jakość wersji
Akcja filmu rozgrywa się w scenerii zniszczonego Nowego Jorku. W wyniku tajemniczej zarazy
ludzie na całym świecie zostali zamienieni w mutanty. Chorobie nie uległ jedynie główny
bohater Robert Neville (Smith), który staje się celem ataków pragnących za wszelką cenę go
zniszczyć krwiożerczych potworów.
I Am Legend - Jestem legendą (2007) CAM XViD-CAMERA
1.Podpinając się, byłoby wskazane najpierw sprawdzić, czy nie zdublujemy linków podanych wyżej.
2.Niepotrzebna jest już okładka i opis..są wyżej!
3.Wystarczy podanie pełnej nazwy Filmu rok prod jakość wersji (b.ważne..bo być może
nasza wersja jest już w wyższej jakości od poprzednich) ew. skrót serwera(ów) UP...np:
I Am Legend - Jestem legendą (2007) DVDSCR XviD-iMB RS FF
4.Bardzo ważne przy podpięciach:
Jezeli podpinamy linki w formacie innym niż avi (rmvb..mpeg..H-264*mkv..itd) musimy to
koniecznie zaznaczyć...czyli:
I Am Legend - Jestem legendą (2007) DVDSCR Rmvb RS FF
V - Postanowienia końcowe:
1.Wszelkie SPAMY..typu: macie napisy..fajny film..dziekuję za wrzut..masz u mnie piwo..itp.
bedą od razu usuwane..a Userzy "spamujący" odp. nagradzani: od Upomnienia-->Warna-->
aż do Bana włącznie...
Od tego jest Hydepark - tam można sobie porozmawiać.
2. Tematy w dziale XXX mające znamiona "Pedo-Zoofilizmu" oraz takie które nie posiadają "screnów" bedą od razu usuwane a User odp. "nagradzany": od Upomnienia-->Warna-->aż do Bana włącznie...
3.Moderator(zy) działu(ów) jest(są) bezp. odpowiedzialni za podległy im dział..tylko do nich
należą decyzje, czy usuwać..edytować..scalać..przenosić..itd..również wyłącznie Oni decydują
o systemie kar nałożonych Userom za "bałaganiarstwo".
4.Każdy User, który otrzyma Warna..ma prawo odwołać się bezp. do Admina, który po konsultacji
z odpow. Modem podejmie odp. decyzję!
VI - Ważne Info dla Uploaderów i Userów :
Od dzisiaj tj: 27.03.2009 zostal aktywowany nowy dzial:Elite Uploads
I tylko w tym dziale będą mogły znajdować się Tematy i podpięcia z wrzutami dla Forum!:
1.Uploader (User) dający wrzut dla SD..ma zakaz otwierania Tematu (ów) i podpinania
sie w dziale Ogólnodostępnym..ale może dodać w nim (w odp. istn. juz Temacie) bezp. Link
przekierowania do własnego "upka" w nowym dziale (bez tagu..bezposredni!).
2.Nie dublujemy Tematow: User dajacy wlasny wrzut dla SD nie ma juz prawa do otworzenia "wlasnego tematu"..tylko podpima "swoje linki" do tematu juz istniejacego
zgodnie z zasadami RWD-->IV - Podpinanie się pod istn. Temat.
Myślę, że ten RWD zaprowadzi wreszcie ład i porządek w dziale "Download" (Linkownii).
Bardzo proszę aktywnych Userów o dokładne zapoznanie się..i bezwzgledne jego przestrzeganie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum